Igaz nincs szezonja a kukoricának, de végtelenül gyorsan és könnyen, ízletesen elkészíthető családi étekről van szó. Ha biztosra akarunk menni minőségben, akkor fagyasztott Iglo morzsolt kukoricát használjunk. Ezt az összeállítást 10-12 hónapos kortól ajánlom.4 dkg vajon 1 fej apróra kockázott vöröshagymát megpárolok, majd hozzáadok 1 csíkozott pritamin jellegű (magyar) paprikát. 4-5 perc párolás után hozzáadok egy szál répát és gyökeret (karikázva) és apróra vágott zellert. Ezután hozzáadom a 200 gr kukoricát és 150 krumplit. Szerencsendióval, kevés borssal és fokhagymával fűszerezem. (Ha van, akkor) felengedem húsalaplével és lassú tűzőn 20 percig főzőm a levest, majd 2 deci tejszín/rizstejjel összerottyintom és összeturmixolom. Olyan szűrőn átszűrőm a levest, amin a kukorica héja fenn tud maradni, ha nincs ilyen szűrőnk. Akkor a krémleves leszűrése után azt javaslom, hogy a sűrűjét szedjük külön és legalább kétszer alaposan turmixoljuk össze. Ebből az összeturmixolt cuccosból visszaraktam a levesbe két merő kanálnyit és alaposan elkevertem, majd egyszer átrottyintottam. Gyerkőcnek ugyanebből a sűrűjéből kiszedtem egy adagnyit és kevés lével felengedtem.
Kukorica krémleves (10-12 hónapos kortól)
2009.11.09. 15:57 sylblog
Szólj hozzá!
Címkék: egy tejszín 10 éves krémleves kukorica rizstej hónapos iglo kortól
A bejegyzés trackback címe:
https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr71512954
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.