Hozzávalók: 1 kisebb fej cékla
2 szál új hagyma zöld (zsenge) szára
1 szál répa
1 szál cukorzöldség és/vagy petrezselyemgyökér
1 db téli körte
80 gr zellergumó cikkezve
100 gr kölespehely (Alnatura DM)
A répát, gyökeret vékonyra karikázom, újhagymát apróra kockázom, céklát cikkezem, körtével együtt mindent felrakok főni bő vízzel, mert a kölespelyhet az utolsó 10-12 percben adom hozzá és fel fogja szívni a vizet. A sertéshúst külön elkészítettem egy fej apróra vágott vöröshagymával, kevés szárított petrezselyemmel és egy kis csipet házi édes piros paprikával, mint ahogy a raguk készülnek. A sertéshúst nagyon kevés tengeri sóval készítettem, mert ebből kap a nagyobb tesó (2,5 éves), zöldségekhez emiatt nem raktam. Amikor már a kölespehely megdagadt és megfőtt, akkor az egészet a sertéshússal együtt összeturmixoltam.