Hozzávalók (egy háromtagú családnak /2 felnőtt+baba/):
- 60-70 dkg sertésmáj
- 50 dkg alma
- 4 dkg vaj (kb. 3 dlkg vaj sertésmájhoz és 1 dkg alma párolásához)
- 1 ek nádcukor
- 1 ek kókuszreszelék
- 2 kk szezámmag darálva
- 1 dl rizstej vagy tehéntej
- Krumpli
A sertésmájat megtisztítom, inakat eltávolítom, maj csícsokra vágom. Vajon átpirítom darált szezámmaggal együtt, majd hozzáadom kókuszreszeléket, rizstejet vagy tejet. Nem sózom, mert könnyen megkeményszik a máj. Almákat megpucolom, cikkekre vágom. Nádcukort vajon karamellizálom, de csak addíg, hogy éppenhogy megbarnuljon. Rádobom az almát, fedő alatt pár percig párolom. A májhoz az almát a végén adom hozzá, mert savas és ettől is könnyen megkeményedik. Emellett a krumplit megfőzőm. Két baba adagnyit kiveszek belőle, mielőtt még elkészítem a krumplipürét. Majd összeturmixolom.
7 hónapos kortól: kókuszreszelék, szezámmag, tej és vaj nélkül (rizstejjel mehet)
10 hónapos kortól: kókuszreszelék, szezámmag, tej nélkül
12 hónapos kortól: minden mehet bele, de inkább rizstejet ajánlok tej helyett. Minden változat finom.