Én imádom a cukkínit salátának, töltve, igaz önmagában nem sok íze van. Uborkafélék családjába tartozik. Sikerült olyan zsenge cukkínit vennem a piacon, aminek nem kellett kiszedni a magjait. Cukkínit 5 hónapos kortól adhatjuk a babáknak krumplival. A következő főzelék variációt viszont 7 hónapos kortól.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 30-40 dkg cukkíni;
- 3-4 nagyobb szem krumpli;
- 1 közepes méretű répa;
- 4-5 ek kukoricadara;
- 2 gerezd fokhagyma;
- 1 fej vöröshagyma;
- 3 ek házi paradicsomlé
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olívaolajon fedő alatt megpárolom, majd hozzá adom a felkockázott cukkínit. A cukkínít meghintem kevés borsikafűvel, édes pirospaprikával. Az egészet tovább párolom, majd a krumplit és répát hozzáadom és felöntöm vízzel és paradicsomlét is hozzá teszem. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kukoricadarát és alacsony lángon lassan kevergetem. Miután elzártam a gázt alatta, várok 10-15 percet és utána leturmixolom olyan állagúra, ami a babának megfelel. Ha már minimum 4 foga van a babának nem kell teljföl sűrűségűre összeturmixolni a főzelékeket.