Hozzávalók 2-3 adaghoz: 1 fej zsenge karalábé (lehetőleg magyar)
0,5 bio paradicsom sűrítmény
(nem muszáj bionak lennie, házi is jó)
4 közepes krumpli
4 ek kukoricadara
2 ek zabkorpa
1 szál répa
1/2 szál nem nagy méretű, zsenge újhagyma
0,5 dl rizstej vagy 3 ek laktózmentes tejföl (8 hónapos kortól)
A karalábé apróra felkockázom, hogy minél könnyebben tudjon a krumplival együtt megfőni.Felrakom a főni krumplival, répával, újhagymával a karalábét, amikor el kezd rotyogni, takarékra állítom a lángott. Hozzáadom a paradicsom sűrítményt oreganót, kukorica darát, zabkorpát és szép egyenletesen folyamatosan kavargatom. Amikor már a dara megdagadt és a zöldségek is megfőttek, akkor hozzáadom a rizstejet vagy a laktózmentes tejfölt és az egészet leturmixolom.