HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Egy éves kor felett káposztát is kaphatnak a babák

2009.11.10. 08:08 sylblog

A káposzta fontos az őszi felnőtt és gyerek étrendben, annak ellenére, hogy ez olyan zöldség, ami megosztja az embereket. Lehet nagyon szeretni és nagyon utálni. Valljuk igen jellegzetes az íze, illata. Nem utolsó szempont, hogy sok vitamin van benne és sokáig eltárolható szinte mindegyik változata. Ha egy éves korig egyáltalán nem kóstolt a baba káposztát, azt javaslom elősszőr húslevesbe rakjuk egy kis darabot, az íze belemegy. Főtt zöldségek közé első alkalommal még ne tegyük bele a húslevesben főtt káposztát, csak azután ha látjuk, hogy nem fáj a hasa, nem puffad a gyerek. Én mindig rakok mellé őrölt köményt. Aztán többi zöldséggel együtt is összerakhatjuk. Tápértéke néhány káposzta fajtának:

Fejes káposzta: 31 kcal/100 gr
Lila káposzta: 32 kcal/100 gr
Kelkáposzta: 34 kcal/100 gr
Kínai kel: 67 kcal/100 gr (Kínai kell kevésbé puffaszt, tápláló, közel áll a saláta félékhez, íze hasonlít kelkáposztáéra és kelbimbóéra)

Ha a gyerek gyomra bírja a káposztát, akkor ugyanúgy készíthetjük a kelkáposzta vagy fejeskáposztából főzeléket. Én annyira nem szeretem, de nagyon laktató a lucskos káposzta, a kelkáposzta főzelékhez kimondottan krumpli illik. Kicsit nem megszokott variáció: Lilakáposzta leves ez mehet céklával is. Lilakáposztát gyerkőcnek úgyis készíthetjük, amikor a felnőtteknek bevágjuk a sütőbe a disznótoros összeállítás és mellé berakjuk a káposztát és néhány szem krumplit félbe vágja, héjastul. Nagyon finom!:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: egy éves káposzta cékla lilakáposzta kelkáposzta kortól fejeskáposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr941514602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása