Több oka van, hogy nem írogattam baba gasztros blogomba. Egyrészt sulim és család miatt folyamatosan el voltam havazva. Ebből következőleg kevesebbet is főztem mostanság. Másrészt a legkisebb is kezd a baba kajás korszakából kinőni. Max. jobban oda figyelek főleg hétvégén és reggel/este, hogy mit adok nekik, mert közösségbe járnak. Sajnos, olyan korszakába ért Geri (2 éves), amikor a kialakuló öntudata keményen visszahat arra, hogy akaratát hogyan érvényesítse velünk (értsd szülők) szemben. A következő egyedi étkezési szokásokat vette fel kb. 18 hónapos korában:
- "Szénhidrát mánia": Bárhol, bármikor, bármennyi mennyiségben jöhet pékárú, krumpli, rizs, tészta, sütemény, keksz stb.
- Nyers zöldséget utálja (nagyobb is csak szendvicskrém formájában vagy mártásnak sült krumplihoz hajlandó enni /de jó, hogy sült kápia paprika krémet készítettem tavaly ősszel és lefagyasztottam!!!/
- Gyümölcsöt csak villával nyomkodva, reszelve hajlandó megenni (áhhhh)
- Holott újabban imádja a friss tepertőt. Ha ezt meg bírja rágni, akkor meg kéne tudnia rágni a gyümit is, de nem akarja, hiába kínáljuk darabosan.
- Ehetne Geri epret, de nem akarja:(
A nyári bölcsis szünetben a hagyományos kajákat megpróbálom valamivel feldobni, hátha rákapnak azokra a dolgokra, amiket nem szeretnek enni. Most futott be a "futár" friss mentával és citromfűvel vágottan. Azt sakkozom, hogy hogyan dolgozzam fel. Szerintem fagyasztok, szárítok és frissen használok majd fel belőle. Gyümölcsparfét pl.