HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Ugyanazt a apának, mamának és a babának

2009.04.18. 19:49 sylblog

Ha itt a 7vége, muszáj most már összehangolni valahogy a Mazsola konyháját a miénkkel. Már annyi mindent eszik Mazsola baba, hogy kellő szabadságot ad anyának, hogy ebédet kreáljon a családnak és mindenki elégedett legyen. A mai ebédre zeller krémlevest kotyvasztottam a következőképp:

Hozzávalók:

60 dkg zellergumó tisztán, felaprítva
40 dkg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
2 szál répa
60 ml rizstej babának a zöldségek összeturmixolásához
10% főzőtejszín apának, anyának

Elkészítés:

Rozsdamentes, vastagfalú edénybe nagyon  kevés olíva olajat hevítek, majd rádobom az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Fedő alatt üvegesre párolom, majd hozzáadom apróra vágott zellert, répa és kevés vizet öntök alá, megpárolom. Végén hozzáadom a krumplit és felöntöm vízzel, de csak annyival, hogy éppenhogy ellepje. Amikor már megpuhult minden, Mazsolának kevés főzőlével kiveszek krumplit, zellert, répát és hozzáadom a rizstejet és az egészet leturmixolom. Ekkor adtam hozzá előre  elkészített pulyka mellfilé kockákat. Ezután sózom magunknak és hozzáadom a főzőtejszínt és leturmixolom a levest.
8 hónapos kortól rakhatunk bele 1 ek natúr joghurtot rizstej helyett a babának, de csak akkor, ha már bevezettük külön. Később pedig tejfölt.

Szólj hozzá!

Címkék: recept 7 zeller rizstej hónapos kortól

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr801073137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása