Ha itt a 7vége, muszáj most már összehangolni valahogy a Mazsola konyháját a miénkkel. Már annyi mindent eszik Mazsola baba, hogy kellő szabadságot ad anyának, hogy ebédet kreáljon a családnak és mindenki elégedett legyen. A mai ebédre zeller krémlevest kotyvasztottam a következőképp:
Hozzávalók:
60 dkg zellergumó tisztán, felaprítva
40 dkg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
2 szál répa
60 ml rizstej babának a zöldségek összeturmixolásához
10% főzőtejszín apának, anyának
Elkészítés:
Rozsdamentes, vastagfalú edénybe nagyon kevés olíva olajat hevítek, majd rádobom az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Fedő alatt üvegesre párolom, majd hozzáadom apróra vágott zellert, répa és kevés vizet öntök alá, megpárolom. Végén hozzáadom a krumplit és felöntöm vízzel, de csak annyival, hogy éppenhogy ellepje. Amikor már megpuhult minden, Mazsolának kevés főzőlével kiveszek krumplit, zellert, répát és hozzáadom a rizstejet és az egészet leturmixolom. Ekkor adtam hozzá előre elkészített pulyka mellfilé kockákat. Ezután sózom magunknak és hozzáadom a főzőtejszínt és leturmixolom a levest.
8 hónapos kortól rakhatunk bele 1 ek natúr joghurtot rizstej helyett a babának, de csak akkor, ha már bevezettük külön. Később pedig tejfölt.