Az elmúlt 2 hónapban a következő finomságokra kattant rá nagyobb fiam, Mazsi (27 hónapos):
Sütőtökös puliszka:
Egyik hétvégén nagyon sokáig aludt Mazsi és kimaradt a reggeli, belecsúsztunk a tízóraiba. Ezért laktató reggelit kapott. Épp akkor készült el a sütőtök, amiből kistesónak turmixoltam is készült pép.
Sült túrógombóc:
A sült túrógombóc bio vanília pudinggal készült és készítettem hozzá vajkaramellás öntetet.
Zöldborsós-karalábés kuszkusz rizstejjel:
Villámebédet készítettem az éppen nyügős kistesó mellett. A hűtőben felhasználásra várt egy fél karalábé feldolgozatlanul hétvégi húsleves főzés után és a fagyóból maradék zöldborsót. Kuszkuszt bio zöldség fűszerkeverékkel és forró vízzel fedő alatt pároltam meg.
Kistesónak ezt a verziót csak 8 hónapos kortól fogom készíteni. Természetesen zöldborsó csak passzírozva, karalábé húslevesben főzőm meg. Akkor nem annyira puffaszt, és mindenképp kerül bele pici kömény.