35 hetes terhesen ritkán jutok el piacra, mert eléggé elfoglalt vagyok itthoni teendőkkel, Mazsival és a tanulással. A vásárlások nagy részét a házunk mellett lévő ABC-ben intézem vagy célirányosan akciós dolgokért küldöm Mazsi Aput beszerezni. Így kihasználtam az NST után azt a rövid időt, ami rendelkezésre állt, irány a piac. Későn jött tavasz, sóska, spenót, retek, saláta volt mindenütt a felhozatal. Vettem 30-40 dkg sóskalevelet, aztán az egyik árusnál találtam nagyon zsenge, nem túl nagy méretű cukkíniket. Vettem belőle pár darabot.
A sóska leveleket átválogattam, szárukat eltávolítottam, apróra vágtam, majd kétszer leforráztam forró vízzel, addíg szűrt csirkememell filéből készül húslében felraktam 4-5 krumplit, 1 szál sárgarépát apróra vágva, 1 cukkínit kockázva főnni. A főzőlébe raktam sok apróra vágott fokhagymát, újhagymát, szerencsendiót, kevés paradicsomlevet. Majd amikor a répa és krumpli megfőtt, hozzáadtam a sóskát és zabpelyhet (sűrítésként). Utána lassan kevergettem 10 percig, majd az egészet összeturmixoltam, 1 ek vajat és 3 ek 20%-s tejfölt kevertem bele és még összerottyintottam az egészet. Egy picit a zöldegyveleget savanyúnak éreztem sóska és tejföl miatt, 2 kk nádcukrot raktam bele.
Mazsinak ebédre pirított kenyérkockákkal tálaltam.