Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Vörösáfonya krémleves (18 hónapos kortól)

2009.12.24. 11:22 sylblog

Íme a mai este karácsonyi vörösáfonya krémlevesünk receptje:

Hozzávalók:

40 dkg aszalt vörösáfonya
10-15 szem aszalt sárgabarack és szilva
0,5 csomag Alnatura bio vaníliás puding por
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg vaj
1 rúd fahéj
2,5 dl főzőtejszín/2 dl rizstej
reszelt citrom héj

Előző nap alaposan átöblítem hideg vízzel az aszalt gyümiket, majd éjszakára beázatatom őket. Felrakom főnni a gyümiket abban a vízben a vajjal, amiben ázott. Hozzá adom reszelt citromhéjat, fahéj rudat.  Amikor elkezd forrni lejjebb veszem a lángot a lábas alatt és lassú tűzőn főzőm kb. 30-35 percig kevergetve. Ez alatt a főzőtejszínt vagy rizstejet hidegen simára kikeverem vaníliás puding porral, majd hozzá adom vaníliás cukrot. Aztán lassan beleöntöm a levesbe és pár percig kevergetem, amíg nem sűrűsődik be. Ekkor elzárom a gázt alatta és az egészet átturmixolom.

Szerintem finom hidegen, melegen. Illik hozzá tálaláskor tojásfehérjéből készült hab. Áfonyás bébiételeket általában a gyártók vegyes vagy erdei gyümis változatban készítik, ezeket már 7-9 hónapos kortól lehet fogyasztani. Ám ezt a változatot inkább nagyobbaknak ajánlom allergia és az aszalt gyümi héja miatt.

Biztos szeretni fogják. Ha nem akarunk gyári vaníliás cukrot használni, akkor nádcukrot és vanília rúdat használjunk. Mézzel is mehet édesítés, de ezt inkább kétéves kortól.

Szólj hozzá!

Címkék: leves karácsony 18 áfonya hellókarácsony rizstej hónapos kortól

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr301620191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása