Hozzávalók: 125 gr teljes kiőrlésű tönköly tészta (tojásmentes)
250 gr kelbimbó (lehet fagyasztott is)
100 gr répa
1 tk vaj
szerencsendió
őrölt kömény
vegamix sómentes szárított fűszerkeverék
80-90 gr tehéntúró vagy reszelt trappista sajt, de lehet mindkettő is benne
Vajon megpárolom a répát és kelbimbót, meghintem szerencsendióval és őrölt köménnyel. Kifőzőm a tönkölytésztát, majd a párolt zöldséget, tésztát és túrót/sajtot/ összeturmixolom. Felnőtteknek krémleves állagúra ajánlom összeturmixolni a kelmbimbót, reszelt sajttal és áttört túróvel tálalva.
Kelbimbó rendkívül gazdag vitaminokban. Amikor már fagyos napok jönnek novemberben, a kelbimbó még mindig virul a kertekben. Íze nagyon hasonlít a kelkáposztáéhoz, de annál sokkal intezívebb.