Hozzávalók:
- 2 kisebb vagy egy nagy fej karalábé
- 1 kisfej lilahagyma
- 2 kisebb sárgarépa
- Kevés zellergumó
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- vaj
- 2 dl tejszín
- 1 ek búzacsíra
- 2 kk darált szezámmag
- 1 ek zabpehely
- főzelék sűrítéshez a babának durumtésztából készült cérnametélt (tojásmentes)
- egyéb fűszerek: kevés kurkuma, szerencsendió
A vajon az apróra vágott lilahagymát megpárolom, majd hozzáadom a szezámmagot, egy picit megpírítom.Majd az apróra vágott vagy lereszelt karalábét hozzáadom, picit megsózom és megpárolom. Aztán hozzáadom sárgarépát, zellergumót, krumplit, fehérrépát fokhagymát, kevés vízzel felengedem. Lassú tűzön főzőm. Amikor már minden puha hozzáadom búzacsírát és zabpelyhet és belerakom a főző tejszínt. Szép lassan kevergetem, amíg be nem sűrűsődik. Utána leturmixolom. Közben kifőzőm a tojásmentes durumtészta cérnametéltet. A forrólevesből a tésztához szedek és összeturmixolom.
Jó étvágyat!