HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Tejszínes karalábé krémleves durumtésztával

2009.10.01. 09:40 sylblog

Hozzávalók:

  • 2 kisebb vagy egy nagy fej karalábé
  • 1 kisfej lilahagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • Kevés zellergumó
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 közepes krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek búzacsíra
  • 2 kk darált szezámmag
  • 1 ek zabpehely
  • főzelék sűrítéshez a babának durumtésztából készült cérnametélt (tojásmentes)
  • egyéb fűszerek: kevés kurkuma, szerencsendió

A vajon az apróra vágott lilahagymát megpárolom, majd hozzáadom a szezámmagot, egy picit megpírítom.Majd  az apróra vágott vagy lereszelt karalábét hozzáadom, picit megsózom és megpárolom. Aztán hozzáadom sárgarépát, zellergumót, krumplit, fehérrépát fokhagymát, kevés vízzel felengedem. Lassú tűzön főzőm. Amikor már minden puha hozzáadom búzacsírát és zabpelyhet és belerakom a főző tejszínt. Szép lassan kevergetem, amíg be nem sűrűsődik. Utána leturmixolom. Közben kifőzőm a tojásmentes durumtészta cérnametéltet. A forrólevesből a tésztához szedek és összeturmixolom.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: 1 egy tejszín éves karalábé zabpehely szezámmag kortól

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr491420050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása