HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Apró trükkök baba konyhánkon

2009.08.01. 12:34 sylblog

Összeszedtem néhány általam gyakran alkalmazott trükköt baba konyhánkról:

- Nyáron forróságban nem szeretek sokat bíbelődni főzőcskével, a gyerek kajával sem. Ezért 100%-s (pl. Spar NaturPur, Kubu) zöldségleveket vagy gyümölcsleveket veszek. Főtt krumplihoz, túróhoz, joghurthoz, rizshez teszem hozzá vagy búzadarát főzők fel vele.

- Csirke- és pulyka hús mindig van lefagyasztva gyerek kajához, hogy bármikor elő lehessen venni. Már nem használok mini dobozokat 10-20-30 gr fagyasztásához. Kb. 20 dkg-s adagokban fagyasztok le apróra vágva, főzőtt vagy hagymás alapon, só nélkül készült húst.

- A fagyasztóból előző nap veszem ki fagyasztott cuccost, egy műanyag tálkát rakok alá és a hűtő alsó részére rakom. Reggelre kiolvad. Amikor fagyasztok, folyamat vissza fele. Vagyis, ha már szoba hőmérsékletű a cucc, akkor hűtő alsó rész, aztán csak utána kerül fagyóba.

- Rizst, gerslit stb., tipikusan, amiket tovább kell főzni, mint egy átlagos krumplit, azokat főzés előtt beáztatom, miután átválogattam. Áztatási idő: 30 perc-2 óra között.

- Édesebb szájú babáknak zöldséges főzelékeket bátran dobjuk fel pár karika banánnal vagy almával, körtével ami nekünk szokatlannak tűnik, nekik nem biztos. (Pl. spenót, sóska, kelbimbó-alma-> majd lesz később ebből receptes poszt)

- Ha már adunk tejterméket a babának, ügyeljünk az egyensúlyra abból a szempontból, hogy vannak olyan ételek, amik hajlamosítanak hasmenésre vagy székrekedésre. Mazsola imádja barackos túrót, de ezt a variációt max. 4-5 naponta kapja. Azért említem a barackos túrót vagy joghurtot, mert tejtermék+barack, dupla hatás, dupla mosás;)

- Naponta elég egy húsos főzelék, 8-10 hónapos kortól adjunk kétszer a babának főzeléket, pláne, ha még nem akarunk tejterméket különösebben bevezetni. Napi egyszer kapjon a baba mindenképp gyümölcsöt.

- Esti vagy késő délutáni főzeléknél elég kb. 10% kevesebb adag, mint a baba ebédje. Ne terheljük meg a gyomrát. Max. este 6-kor adjunk neki a második főzeléket. Ha mégis úgy jön ki a napi menetrend, hogy este 6 után esedékes egy vacsora az esti tápszer/anyatej előtt, akkor nagyobb babáknak tejpép, kása, fél szelet kenyér (min. 4 fog felettt) legy a vacsi.

Hirtelen ennyi.

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs konyha trükkök gasztro baba recept főzelék hasmenés székrekedés tejtermék zöldséglé

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr11281312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása