Nagyobb adag kaját készítettem Mazsolának csirkemájból, mert a fagyóba akartam elrakni későbbre. Egy fej vöröshagymát nagyon apróra vágtam és vajon megpároltam, amíg üveges nem lett. A csirkemájat a hagymán átpirítottam, majorannával, borsikafűvel, fokhagymával megszórtam. 35 dkg ubit felkockáztam, 2 szál répát felkarikáztam és hozzáadtam a csirkemájhoz, miután szépen átpirult. Ezután beleraktam zöldborsót, 3 paradicsomot (héjától megszabadítva) és zöldbabot. Fedő alatt megpároltam az egészet, majd a végén felengedtem 2 dl (Biopont) rizstejjel. Sűrítésnek raktam bele egy marék, előre beáztatott rizst és kukoricapelyhet. Amikor a rizs is megfőtt egy kicsit pari lét raktam még bele. Ha nem engedem fel sok vízzel a májat, akkor felnőtteknek sima zöldséges-májas raguként fogyasztható tetszés szerinti körettel. A végén kicsit megsóztam. A vaj, rizstej selymes állagot és ízt ad a kajának. Uborka azért került bele, mert a cukkíni elfogyott itthon.
Csirkemáj másképp (8-10 hónapos kortól)
2009.07.30. 15:13 sylblog
Szólj hozzá!
Címkék: hagyma uborka 10 rizs csirkemáj 8 vaj majoranna cukkíni ubi rizstej hónapos borsikafű
A bejegyzés trackback címe:
https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr461277782
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.