HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Hozzátáplálásban nincs egységes hozzáállás védőnők, orvosok részéről

2009.07.24. 09:11 sylblog

Már megint azzal piszkál belülről, hogy mikor, mit adjunk a babának, vagyis hogy is csináljuk a gyakorlatban, én és más anyukák a hozzátáplálást. Mit vacakolok ezen, hisz' elég határozott elképzeléssel fogtam hozzá hónapokkal ezelőtt a dologhoz és szépen fejlődik Mazsola baba. Nem erről van szó, hanem arról, hogy mindenki mást mond. Felhívott barátném (8 hónapos a kislánya), hogy nem rég járt náluk a védőnő (nem ugyanaz, mint nálunk) és azt mondta neki, hogy tojássárgáját nyugodtan bevezetheti baba étrendjébe, de joghurtot csak 10 hónapos kortól. Ugyanoda járunk gyerekdokihoz. Nekem a gyerekdoki aktívan csóválta a fejét a joghurt szó hallatán, amikor nem rég voltunk. Határozottan emlegette a bűvös egy éves kort. Kedves barátnémnak joghurtra 10. hónapot jelölte meg. Ugyanez az orvos, ha annyira ellenzi a tejtermék bevezetését, miért sürgeti, hogy az épp egy évesnek adjanak hígított tejet, aki előzőleg még joghurt sem kapott az ő tanácsára!!!(másik ismerős babáról van szó.)  Az én védőnőm 8 hónapos kortól engedélyezte nagyon fokozatosan néhány tejtermék bevezetését. AKKOR MOST HOGY IS VAN???!!
Minden szülő bízik az általa választott saját gyerekorvosban, illetve a nem választott védőnőjében, de ez mindenkinek legyen a saját szülői döntése a baba bizonyos kora felett. Nem mondom, hogy muszáj, sőt inkább azt mondom joghurtot adni minden nap (ezt a mi védőnőnk mondta, hogy csinálhatnánk így) necces, de Mazsola 2-3 naponta kap, mert hús önmagában nem elég fehérjeforrás. Persze korának megfelelő tápszerben és anyatejben -ha még iszik ilyet a baba-, van kellő fehérje, de annyi tápszert már nem iszik gyerkőc meg, amennyi joghurt nélkül pótolná a kellő mennyiséget. Egyszerűen nem kíván több tápszert. Beálltunk 2 x 2,5 dl-re.
Erről mi a véleményetek?

Szólj hozzá!

Címkék: védőnő egy baba gyerekorvos joghurt 10 éves 8 hozzátáplálás anyatej tápszer tejtermék hónapos

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr291264486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása