HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Nehogy már a nyúl vigye a puskát!

2009.03.26. 08:59 sylblog

2009.01.26. 17:29 sylblog

A jelszó manapság: igény szerint szoptatás, aztán igény szerinti táplálás. Az igény szerinti szoptatás számomra teljesen OK, de az igény szerinti táplálása a babának, gyerekeknek már nem teljesen. Előző blog bejegyzésekben írtam párszor, hogy amióta tápszerezünk, vannak napok, amikor össze-vissza eszik a gyerek. Van olyan mondjuk, hogy hajnali 5-kor evett 150 ml-t, aztán még délelőtt 10-kor is kilöki a cumit, amúgy jó kedve van. Aztán 10.30-kor rájön, hogy még is csak éhes és 160 ml után hirtelen követelni kezdi a kaját, becuppant 50 ml-t. Ezt mókát néha lefektetéskor esedékes etetéskor is eljátsza Mazsola. Ekkor berakjuk ágyába, kijövök. Szívem szakad meg, sír, de muszáj rávezetni, hogy ha kaja van, akkor nem játszunk, nem bohóckodunk. 10 perc múlva bemegyek, ránézek és megkérdezem, hogy akkor most már rendesen eszel fiam. Erre gügyög valamit aranyosan és szépen megeszi az adagját. Játék alatt azt értem, hogy amikor etetem, kiveszi a kezemből majdnem a cumisüveget és kezével csavargatja a szilikonos cumis részt.Vagy ahogy szívná az ételt, közben gagyarászik (mondjuk ezért nem haragszom rá, olyan aranyosan tudja csinálni, csak tréfásan azt mondom neki: evés közben nem illik beszélni;)))

Szóval semmi kedvem ahhoz, hogy idővel össze-vissza egyen a gyerek, rendszert kell belevinni, de nem tömni szegénykét. Ha éhes, akkor adni neki, de azt nem hagyom, hogy majd lefektetés után két órával jelentkezzen a konyhában dugi kajáért.

Tudom mi az, hogy szopási sztrájk (sajnos). Akkor ezek szerint van tápszeres sztrájk. Utólag azt mondom, fogzás kavart be.

Szólj hozzá!

Címkék: szoptatás sztrájk fogzás tápszer igény táplálás szopási szerinti tápszeres

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr1001026341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása