Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Epert eszik Mazsi

2010.06.18. 18:52 sylblog

Nincs különösképp (hazai) gyümi mostanság a zord időjárásnak miatt. Ilyenkor már javában szokott lenni cseresznye, meggy, málna, nyári alma stb. Van még régi téli alma (drágán), banán, körte és néha kiwi. Többi déli gyümi már nem az igazi. Ezeket kapja felváltva vagy vegyesen Mazsi, néha barackos bébiétellel kiegészítve. Valami változatosságot akartam vinni gyümölcs fogyasztásba, mivel eper szezon lett. Az eper tipikusan az gyümölcs, aminek rövid a szezonja és hazai abban a két-három hétben a legjobb, legfinomabb. A hozzátáplálási szakmai irányelvek eltérnek az eper bevezetésével (apró magvas gyümik) kapcsolatban. Valahol 18 hónapos kortól ajánlott, másutt csak két éves kor felett. Mazsi már 21,5 hónapos.

Amikor jött kicsihez védőnő beszélgettünk, hogy lenne érdemes megkóstolni. Első neki futásra azt ajánlotta, hogy a külső magvas rész távolítsam el, epert hámozzam meg! Hát akkor nem sok marad belőle, élvezhető dolog, de így tettem jó pár napon keresztül, majd egy hét szünet után egy-két szemet normál módon adtam Mazsinak. Figyeltem székletet és esetleges mellékhatást, de szerencsére semmi.

Eper is feliratkozott az étlapra.

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs 18 21 éves eper két hozzátáplálás hónapos kortól

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr552092177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása