HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

17 hónapos gyerek mit eszik?

2010.02.16. 16:43 sylblog

  • 17 hónapos gyerek-gyererk között nagyon nagy különbség lehet étkezésben, és ezt nehezen veszik tudomásul az anyukák, hogy ez természetes dolog. Ennek okai:
  • Egyedi dolog, hogy mennyire fogadja el a pépest vagy darabos ételt a baba (bár ezt formálhatja a szülő kitartó türelemmel)
  • Elfogyasztott mennyiségek nőhetnek, de akár csökkenhetnek mozgás, hangulat függvényében.
  • napi szükséges kalória mennyiségre nem érdemes fix előírást keresgélni, mert súly, testalkat, csontozat ízlés, fogzás és más sok minden befolyásolja.
  • Anyatejes táplálás: ebben a korban szerintem többségében az anyatej már kevés, az, hogy még egy babát ebben a korban sokszor szoptat az édesanyja akár napont többször dícséretes, de mellette sok mindennel kell kóstoltatni, kínálni, mert az alapízlés ebben a korszakban formálódik.
  • Érdemes felnőtt ízléshez közel álló ételeket kínálni.
  • Tiltólistás ételeket továbbra se adjunk kétéves korig.
  • Fogak száma.

És mit eszik Mazsi?

Súly: 11,5 kg Hossz: 86-87 cm

 Reggeli: 8-9 óra között

  • 180-210 ml tehéntej (forralt, nem UHT, 2,8%) cumisüvegből rögtön ébredés után.Kb. 15-20 perc múlva átpelenkázva, felöltöztetve reggeli etetőszékben: 1 szelet vajas/margarinos kenyér, két szelet csirkemell sonka vagy 1 szelet kalács (lekvárral), virsli, stb.+100 v. 120 ml tápszer

Tízórai: Néha kimarad, mert hamar elfárad és 11.30 körül ebédel. A tízórai szánt gyümölcsöt sokszor uzsonnára adom, de nem dúsítom. Ha adok gyümit, akkor egy közepes alma (még nagylyukú reszelőn reszelve). Kivi, mandarin turmixolva. Más gyümi villával összetörve.

Ebéd: 11.30-12.15 között

Alapvetően főzelékek, egytál ételek (tésztafélék, milánói, hús körettel párolt zöldség, levesben főtt cuccok összetörve, paprikás krumpli, rakottasok stb.). Levest még nem nagyon adok. Főtt húsok (húslevesben), apróra vágva kerülnek bele gyerek ételeibe, néha csirkemell sonka, virsli. Főtt tojás, tükör tojás feltétnek.

Uzsonna: 15.15-16.00 között

  • Joghurt 125-150 gr+ egy szelet kalács, kifli, vagy más pékárú vagy gyümölcs
  • 100-150 gr krémtúró+ Ugyanez
  •  Fél túrósbatyu, kisebb lekváros bukta, fél sajtos pogi

Vacsora: 18.30-19.15 között

Alapjáraton hideg vacsi, fevágott, virsli+kenyér, rántotta, kalács. Fürdetés után 200-250 ml tápszer.

Folyadék: víz, teát egyáltalán nem iszik, nem szereti és nem is kap Mazsi. Gyümölcslé ritkán, uzsonna kiegészítés (főleg Kubu). Még forralom a vizet, napi mennyiség 1000-1100 ml. Éjszakai itatás csökkentés alatt van (volt olyan időszak, amikor simán meginna Mazsi 3 dl vizet éjszaka).

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli vacsora 17 étkezés hozzátáplálás ebéd folyadék tízórai uzsonna hónapos

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr141763667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása