HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Az első komoly találkozások a tehéntejjel

2010.01.28. 14:02 sylblog

Mazsi sokkal jobban lett, már csak az orrát orrszívózom. A héten kezdtük kóstolgatni direktbe tehéntejet reggelente. Két hete higított házi tejjel próbálkoztam, azt kiköpte, főzelékbe és kajába viszont nagyon is elfogadja Mazsi. Mivel otthon vésztartaléknak csak 1,5%-s UHT tej volt, Mazsi Aput menesztettem a boltba 2,8-sért. Hozott is, de UHT tejet. Megkóstoltam, nekem nem jött be, mert tejpor ízűnek éreztem, állíthatom, hogy nagyon hasonlatos néhány tápszerhez az íze. Viszont Mazsinak bejött. Úgy gondolom, hogy íz meghatározó, hogy ízlett gyerkőcnek, házi tej túl édesnek tűnt neki. Tegnap éjszaka annyira száraz lett a levegő a lakásban, hogy nem lepődtem meg, hogy reggel szinte csak a folyadékot (tejet) kívánta Mazsi. Kalácsot nem volt hajlandó enni, de 100 ml tej után lecsúszott 210 tápszer. UHT tejet mindenképp kerülendőnek tartom. Hozzánk néhány lépésre van egy jó kis COOP bolt. PET palackos, nem UHT, 2,8-s saját márkás COOP tej jó minőségű, legalább ilyen jónak tartom a SPAR pet palackos tejét. Így hát egyelőre innen szerezzük be a reggeli innivalót. Egyelőre az adagja fele-fele tej-tápszer. Egymás után itatom vele tejet, tápszert. Barátnőm nem vacakolt, ő összeönti a kettőt, mert náluk meg a gyerek csak így issza meg. Esti itókájának kiváltásával várok, mert akár mit lehet mondani, a tejben nincsenek meg azok a fontos dolgok, amiket a tápszer tartalmaz. Nem véletlen, hogy Cebion vitamint adok (szirup) ősz óta Mazsinak. Házi tejet meg máshoz kapja majd. Sokan mondják, hogy a házi tej túl zsíros még egy közel másfél évesnek, én másként gondolom, mert mangalica zsírral készült paprikás krumplitól kutya baja Mazsinak.

U.i.: Maradok  egyelőre 1:2-es higításnál tej ügyben, mert kisebb hasmenést okozott és sötétzöld lett Mazsi kakija. Ugyanaz a "szindróma" játszódik le, amikor bevezettük a tápszert a lefejt anyatej mellett pont tavaly ilyenkor. A helyzet akkor két hét után javult, de kb. egy hónap kell neki, hogy hozzászokjon a gyomron.

Szólj hozzá!

Címkék: reggel este tej vitamin házi hozzátáplálás tápszer zsírtartalom tehéntej uht házitej cebion

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr391709047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása