Hozzávalók:
- 20-25 dkg brokkoli rózsa
- 2-3 db újhagyma
- 2-3 dkg margarin v. vaj, olíva v. napra forgóolaj
- 2 ek paradicsom püré
- 2 tk liszt
- 30-40 dkg burgonya (pucoltan)
- 1 szál répa apróra vágva
- 1/2 dl tehéntej
- 2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- Kevés reszelt parmezán vagy óvári saj, lehet pannónia vagy sima trappista, de az előzőek a kaját ízben megdobják
- 50-60 gr apróra felkockázott csirkemell sonka
Elkészítés:
A krumplit külön megfőzőm és elkészítem krumplipürének, jól áttöröm, hozzáadom a tejet és csipetnyi sót, majd amíg nem hűlt ki, belerakom még a sajtot. Eközben másik lábasban felolvasztom a margarint, hozzáadom 2 tk lisztet, világosbarna színű rántást készítek. Belerakom paradicsompürét és óvatosan kevergetve lepirítom az egészet, majd kevés vizet adok hozzá. Ezután belekerül: répa, apróra vágott újhagyma brokkoli, megpárolom az egészet.Fűszerezem fokhagymával, köménnyel. Amikor jól megpuhult az egész, akkor krumplitörővel megdolgozom és a krumplipürével jól összekeverem, majd a csirkemell sonkát is hozzáadom.
Ez egy nagyon kiadós baba kaja, brokkoli krémleves alapból is kiindulhatunk. Tej helyett natúr joghurtot, kefírt vagy tejfölt i
Jó étvágyat!!!:)