HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

OVKO bébiétel teszt

2009.11.19. 13:17 sylblog

Minap megakadt a szemem TESCO-s akciós újságon, új fajta bébiételt kezdtek forgalmazni, amivel eddig nem volt szerencsénk találkozni. Ez az OVKO bébiétel. Ismerősöktől hallottam áttételesen róla, ők szlovákiai síútjuk alkalmával vásároltak ilyet babának. Mielőtt Mazsi apunak felírtam volna a bevásárló listájára, megnéztem honlapjukat és rákerestem magyar nyelvű netes oldalakra, ám nem volt sok találat. Szlovák bébiétel, amely kb. olyan hagyományokkal bír, mint itthon a Kecskeméti. Az akciós árat közelebbről megnéztem multipack kiszerelésre, hát akciósan kb. annyiba kerül, mint a HIPP, Nestle Alete termékek. Vagyis nem olcsó. Gyümölcsdesszertjeiket nem dúsítják rizsdarával, mint a kecskemétiben és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ez pl. a kecskeméti őszibarack bébi kajáról nem mondható el. Magyar weboldalukon nem sok információ van, csak annyi, hogy Tesco-s üzletekben kapható, egyelőre nem mindegyikben. Itt található részletes információ:

 http://ovko.sk/?EN

 Próbáltam az általunk vásárolt  nyúlhús-zöldséggel és lazacos-zöldséges bébiételről a leírást megtalálni, de nem volt a termék pallettán.

Lényeg: Mindkettőre az van ráírva, hogy 5 hónapos kortól, de tudjuk a lazac az egy finom hal fajta, vagyis magyar hozzátáplálási szakirány elvek szerint CSAK 12 HÓNAPOS KORTÓL AJÁNLOT ADNI. Kecskemétiben 11 hónapos kortól ajánlják a tengeri halas-mandarinos kaját. Nyúl hús igen közel áll a csirkéhez, de ennek ellenére nem ajánlom 5 hónapos kortól. Én személy szerint csak 7-8 hónapos kortól adnám babának. Mindezek ellénére NAGYON FINOM, EGYBŐL MEGETTE MAZSI MINDKÉT FAJTÁT.Ízlett neki. Mindkettő 190 gr kiszerelésű, de a nyúlhúsos nem olyan laktató. Mivel ő már 14 hónapos, vacsi kiegészítésnek kapta. Ja és még valami lényeges a lazacosban van tejpor.(Remélhetőleg csak olyan tejpor kerüt bele, aminek a szerkezetét ugyanúgy átalakították, mint a tápszerek gyártásánál használatos eljárással készült termékekét.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt lazac tejpor bébitétel ovko nyúlhús

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr951536641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása