HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Etetésközben hadonászik Mazsola

2009.08.06. 11:10 sylblog

Sokszor mondom magamnak, hogy türelem, türelem, csak átmeneti üzemzavar van "babagépezetben", amikor nem eszik Mazsola. 180 fokos fordulatot vett pár napja a kis 11 hónapos. Feszíti magát minden etetés alkalmával etetőszékben, dühös (mindenért), hadonászik, állandóan kiveri a kanalat a kezemből. Már az evés elején tiltakozik. Pár falat becélzása után reménytelenül állunk szemtől szembe. Az anyja és fia. Majd morog. Iszunk pár korty vizet. Még néhány falatot becsússzatunk stikiben, aztán bezár a bazár, szájzár. Nem kéri a kaját. Mindegy, hogy kedvenc étel vagy sem. Kiveszem etetőszékből, hagyom játszani, vagy ha fáradt lefektetem, vagy sétálni megyünk. Egy óra múlva megeszi a maradékot, de nyögve nyelősen. Vagy mosdani megyünk, mert úgy összekente magát, hajára kente a cuccost. Gugléba pötyörészem: "11 hónapos" baba "kiveri a kanalat", jó sok találat. Nem vagyok egyedül. Baba blogokban és "orvos válaszol rovatban" visszatérő topik. Magyarázat nincs különösebben:

  • Önálló járás előtt egy-két hétig nyügösség, magatártásbeli változások;
  • Vigyük minél többször az asztalhoz, vagy ültessük etetőszékben, amikor mi (szülők) eszünk;
  • Kínáljunk neki darabosat, rágcsálni valót.
  • Adjunk valamit a kezébe.

Kanalat adtam a kezébe, amit természetesen rág, és így nehezebb nekem kanalazni nek az ételt. Vagy valami tárgyat, amit babrálhat. Igazából ez is ideiglenes megoldás, mert van olyan ismerős, akinek a két és fél éves gyereke csak akkor hajlandó enni, ha olvashat közben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: evés etetés etetőszék járás darabos önálló hadonászik asztalnál

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr761292255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása