HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Ceruzabab almával és kelmbimbó almával (8 és 10 hónapos kortól)

2009.08.05. 10:54 sylblog

Az alma ízesíteni nagyon sok mindenhez jó, érdemes merészen idény zöldségekkel a babának tálalni. Az ízhatás nagyon is variálható, mert nagyon sok fajta alma honos kis hazánkban. Valaki a savanykás esküszik, valaki mézédesre. Almával ízesített baba kajánál csak arra kell figyelni, hogy külön készítsük el (reszeljük nyersen vagy pároljuk rövid ideig) és csak azután kerüljön bele a főzelékbe, a főzési folyamat vége fele.

Ceruzabab almával (8. hónapos kortól)

Kevés vajon két marék ceruzababot (zöld) 5 percig párolok, majd hozzá adok apróra vágott karalébét, két szál répát. Egy evőkanál teljeskiőrlésű liszttel meghintem és átforgatom. Majd egy kis vízzel felengedem, hozzáteszek rizst (kukoricadara vagy krumpli is mehet hozzá). A legkisebb lángon 20 percig rotyogtatom. Miután elzárom a gáz a kaja alatt, két reszelt almát hozzáadok, átforgatom és saját levében hagyom, fedő alatt hadd párolódjon. Egy óra múlva összeturmixolom. Mazsola babának ezt a főzeléket reszelt sajttal tálalom vagy egy főtt tojás sárgájával.

Kelbimbó almával (10. hónapos kortól)

3-4 marék kelbimbót jól átmosok és minden szemet bevágok két irányból, hogy jól áttudjon majd sülni, főni. Felrakok krumplit főni, de csak félig főzőm meg. Tepsit kikenem egy kevés olívaolajjal. A krumplit 3-4 mm vastagra karikázom és szép egyenletesen elterítem a kelbimbóval vegyesen. 5-6 tenyérnyi szelet előkészített csirkemell filével beterítem, majd alma karikákal fedem be. 180 fokon a sütőben 35 percig sütöm, sütés közben hamis besamel mártást készítek vagy egy tojássárgáját nagy doboz natúr joghurttal kikeverek, majd ezt ráöntöm a tepsiben lévő rakottasra. Még 10-15 percig sütöm. Igény szerint babának darabosra turmixolom, de 10 hónapos kortól próbálkozzunk apró falatkákkal. Krumplit, zöldséget széttörve simán meg tudják eszegetni a babák, vékony szelet csirkemell filéből nagyon apró falatkokat vágjunk babának, de engedhetjük, hogy kézzel fogja meg. Hagyni kell őket próbálkozni. Erre az egészre persze tejfölt is tehetünk vagy még reszelt sajtot is, de ha natúr joghurt kerül rá, nem kell hozzá ekkora babának más.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alma kelbimbó joghurt 10 zöldbab 8 besamel hónapos ceruzabab tojássárgája

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr621289989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása