HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Szilva főzelék hússal (8. hónapos kortól)

2009.07.29. 11:42 sylblog

Két-három adaghoz  35-40 dkg érett szilva héját lehúzom, majd lereszelem, de nem főzőm meg, mert így értékesebb a baba számára a vele készült étel. 20 dkg krumplit három közepes csirkecombbal együtt megfőzők. Miután megfőtt, a csirke combokról lehúzom a bőrüket és kicsontozom, apróra vágom és összeturmixolom a krumplit, húst, és a szilvát.

Ha nem akarunk külön a babának kotyvasztani a felnőtteknek köretnek szánt főtt krumplit és sima hagymás-fokhagymás alapon sütött csirkecomb só nélkül is megteszi.

Csirkehús helyett mehet pulykával és sovány sertés combbal is. A sertés combot szeletekben sütöm meg sütőben.

Ha lusták vagyunk, akkor a fagyasztóból vegyünk elő eltett főtt húst és kukorica darával és zab korpával vagy pehellyel dúsíthatjuk a baba kaját,  ez lehet vacsora is, de arra ügyeljünk, hogy este 6 után már szilvával készült ételt ne kínáljunk, mert megfeküdheti a gyomrát a babának.

Szólj hozzá!

Címkék: szilva csirke krumpli pulyka főzelék sertés kukorica comb pehely dara zabkorpa

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr61275319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása