Két-három adaghoz 35-40 dkg érett szilva héját lehúzom, majd lereszelem, de nem főzőm meg, mert így értékesebb a baba számára a vele készült étel. 20 dkg krumplit három közepes csirkecombbal együtt megfőzők. Miután megfőtt, a csirke combokról lehúzom a bőrüket és kicsontozom, apróra vágom és összeturmixolom a krumplit, húst, és a szilvát.
Ha nem akarunk külön a babának kotyvasztani a felnőtteknek köretnek szánt főtt krumplit és sima hagymás-fokhagymás alapon sütött csirkecomb só nélkül is megteszi.
Csirkehús helyett mehet pulykával és sovány sertés combbal is. A sertés combot szeletekben sütöm meg sütőben.
Ha lusták vagyunk, akkor a fagyasztóból vegyünk elő eltett főtt húst és kukorica darával és zab korpával vagy pehellyel dúsíthatjuk a baba kaját, ez lehet vacsora is, de arra ügyeljünk, hogy este 6 után már szilvával készült ételt ne kínáljunk, mert megfeküdheti a gyomrát a babának.