HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Pritaminpaprika főzelék (9-10 hónapos kortól)

2009.07.16. 11:49 sylblog

Pritamin paprikában rengeteg C-vitamin van. Július közepétől egészen szeptember végéig terem az a magyar pritamin paprika, ami hazai. A multik polcain található extra vastag héjú zöld, sárga és piros változatát egész évben árulják, de ezt inkább magunknak és a babáknak fogyasztás szempontjából jobb hanyagolni.
 

Hozzávalók: 2 db érett, piros pritamin paprika,
                  de lehet zöld és sárga is (babák szeretik a színes dolgokat)
                  2 db közepes krumpli
                  1 db paradicsom
                  1 cikk fokhagyma
                  1 marák kockázott cukkíni
                  1 szál répa
                  100 gr köles
                  3 ek kukorica pehely vagy dara

A pritamin paprikát lecsumázom és a paradicsommal leforrázom, a héjukat lehúzom. Krumplit, pritamin paprikát, krumplit, cukkínit, fokhagymát, répát felrakom főni egy kis olíva olajjal, amikor el kezd rotyogni lejjebb veszem a lángot és hozzá adom a fokhagmát, kölest. Kb. 10-12 perc múlva hozzá adom a kukorica darát és lassan kevergetni kezdem,  nehogy leégjen. Mozsárban apróra zúzok egy babárlevelet, majd ezt hozzá adom egy kis lestyánnal és bazsalikommal a főzelékhez. Az egészet leturmixolom. Alapvetően csirkehússal ajánlom, ha nagyon laktatóra akarjuk készíteni, vöröslencsét tehetünk bele köles helyett. Nagyon szép élénk színét a főzeléknek garantáltan kedvelni fogják a babá!:)

Szólj hozzá!

Címkék: paprika 9 10 cukkíni c vitamin kukoricadara köles hónapos pritamin pritaminpaprika

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr11249039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása