Pritamin paprikában rengeteg C-vitamin van. Július közepétől egészen szeptember végéig terem az a magyar pritamin paprika, ami hazai. A multik polcain található extra vastag héjú zöld, sárga és piros változatát egész évben árulják, de ezt inkább magunknak és a babáknak fogyasztás szempontjából jobb hanyagolni.
Hozzávalók: 2 db érett, piros pritamin paprika,
de lehet zöld és sárga is (babák szeretik a színes dolgokat)
2 db közepes krumpli
1 db paradicsom
1 cikk fokhagyma
1 marák kockázott cukkíni
1 szál répa
100 gr köles
3 ek kukorica pehely vagy dara
A pritamin paprikát lecsumázom és a paradicsommal leforrázom, a héjukat lehúzom. Krumplit, pritamin paprikát, krumplit, cukkínit, fokhagymát, répát felrakom főni egy kis olíva olajjal, amikor el kezd rotyogni lejjebb veszem a lángot és hozzá adom a fokhagmát, kölest. Kb. 10-12 perc múlva hozzá adom a kukorica darát és lassan kevergetni kezdem, nehogy leégjen. Mozsárban apróra zúzok egy babárlevelet, majd ezt hozzá adom egy kis lestyánnal és bazsalikommal a főzelékhez. Az egészet leturmixolom. Alapvetően csirkehússal ajánlom, ha nagyon laktatóra akarjuk készíteni, vöröslencsét tehetünk bele köles helyett. Nagyon szép élénk színét a főzeléknek garantáltan kedvelni fogják a babá!:)