Hány anyuka járt már úgy, hogy benézett a spájzba, hűtőbe és a konyhai szekrénybe tanácstalanul, hogy mit főzzőn csöppségének. Na én is így jártam ma. Végig pásztáztam a szememmel hűtő zöldséges fiókját, aztán eszembe jutott, hogy két hete vettem pár darab céklát. Magunknak vacsira csirkecombot vettem sütni. Tegnap saját gyártású baba desszertből maradt még. A meggyes rizs. Járattam az agyam, aztán végül ez lett:
A csirkecombokat megsütőttem kevés apróra vágott hagymával és fokhagymával a la nature, nem sóztam meg. 3 nyeles combból egyet kivettem egy jénai tálra és lefiléztem róla az értékes hús részeket. Céklát apró kockákra vágtam felraktam főni vízbe, amikor majdnem megpuhult hozzá adtam a meggyes rizst, kicsit sok vízet sikerült hozzá raknom, sűrítenem kellett. Egy kevés kukorica darát adtam hozzá még és a lefejtett sült csirke combi húsit, majd az egészet le turmixoltam. A meggy savanyúságát jól kompenzálta cékla.