HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Meggyes finomság Mazsola módra

2009.04.14. 17:36 sylblog

Hozzávalók: 100 gr barna rizs
                 125 gr fagyasztott vagy magozott meggy
                   80 gr őszibarack
                     1 ek karob por (szentjánoskenyér mag őrlemény)
                     1 kk nádcukor v. fruktóz (ha nagyon savanyú lenne a meggy)
                   60 ml rizstej vagy anyatej vagy kikevert tápszer

A rizst 2-3 órára beáztatom vízbe, majd 2,5x vízben felrakom főni. Lassú tűzőn főzőm a rizst kb. 20 percig, majd hozzá adom a meggyet és az őszibarackot. 10 perc múlva 1-2 ek kanál főzőlevet kiszedek és hozzákeverem rizstejet/anyatejet/tápszert és a karobport. Amikor kiszedem a főzőlevet, megvárom, hogy kézmelegre lehűljön. A kikevert tápszert/anyatejt/rizstejet hozzáöntöm az ételhez, majd leturmixolom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: meggy őszibarack rizstej karob

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr711064965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása