Hozzávalók:
40 dkg köles
8 dl víz
20 dkg kukorica liszt
10 dkg rizs liszt
0,75 dl extra szűz olíva olaj
3 evőkanál zabpehely (csak 7-8 hónapos kortól adjuk óvatosan, ez is tartalmaz kevés glutént)
3,4 dkg alma
4 ek fruktóz
2 ek karob por
pici só
baba víz (nem muszáj ennek lenni, lehet forralt/hűtőtt is)
Elkészítés:
A kölest a 7 deci vízzel és 1 deci rizstejjel, pici sóval teljes puhára megfőzzük.(úgy hogy szemcsés legyen és nem vizes) Miután kihűlt, a kukorica és rizs liszttel, s az olajjal s 0,5 kanál fruktózzal jól összedolgozzuk, s a sütőbe tesszük. Míg a köles fő, az almát lereszeljük, megpároljuk, hozzáadunk 1 kanál fruktózt. . A kölest 25 percnyi sütés után kivesszük a sütőből, a 3 evőkanál zabpelyhet rászórjuk, majd a levétől leszűrt almánkkal megterítjük. Sütőnket az alsó égésre állítjuk, s még 10-15 percig sütjük, míg az alja egy kicsit megsül.