HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Gyümölccsel álcázott zöldségek

2010.12.08. 14:17 sylblog

Geri rákattant szabolcsi almára, finom magyar körtére, banánra, sütőtökre. Első főzelékeket csak úgy tudtam igazán elfogadtatni vele, hogy kevés almát, körtét, pár karika banán raktam bele. Nem akarom mindig zöldségeket gyümölccsel majd álcázni. Na jó van kivétel, sárgarépa főzelék csirkehússal. De csak azért, mert nagyon finom, zsenge magyar sárgarépát hajtok fel 6,5 hónapos őkelmének!:))) Mazsinak nem kellett nagyon álcáznom anno a főzelékeket, szerencsére.

Ezért ajánlom a következő szokatlan párosításokat:

  1.  Alma-zöldbab/nem fás, ceruzabab, fagyasztottból készí tettem)(mehet krumplival, rizzsel, kölespehellyel, Sinlac-kal, zabpehellyel, kukoricapehellyel)
  2. Alma-zöldbab-körte
  3. Zöldbab-körte
  4. Cékla-körte-sütőtök (esetleg hozzá répa)
  5. Spenót-banán
  6. Cékla-banán-csirkehús
  7. Cukkíni-alma-csirke
  8. Cukkíni-banán-répa-köles
  9. Cukkíni-körte-krumpli (Ha nincs szezonja cukkíni, mehet DM-s babakajás cukkíni-krumplival, jobb az íze, mint a Kecskemétinek) Iglo-nak létezik :fagyasztott cukkíni karikák
  10. Mangós spenót kölespehellyel
  11. Zöldborsó-alma-csirkehús
  12. Zöldborsó-mangó-csirkehús
  13. Zöldborsó-körte-kölespehellyel

Mangót nem a hipermarketben veszem, hanem egyszerűen a DM Alnatura termékcsaládjában létezinek natúr gyümölcspépek hőkezeléssel tartósítva, és ezek között van olyan, ami alma-mangó. Zöldborsó természetesen még csak passzírozva. Tesco-s fagyasztott zöldésgek között van olyan, amiben zöldbaba bébikukorica és zöldborsó van benne egyszerre, és elég jó árban kapható. Bébikukoricát szerintem kb. 7 hónapos kortól lehet adni, nem puffaszt.

Remélem válogatósabb babák anyukáinak hirtelenjében sikerült tippet adnom főzelék készítéshez. Kevés olyan gyereket ismerek, aki az édes ízeket nem szereti.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alma körte banán mangó zöldbab borsó cékla cukkíni bébikukorica

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr102501953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása