HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Babakajás korszaknak vége

2010.04.28. 14:11 sylblog

Mazsi kolbászt lopkod asztalról, apjának mangalica zsíros kenyeret kellett vékonyan kenni, mert azt kívánta. Ezzel hivatalosan lezártnak tekintem a babakajás időszakot. Ehhez hozzájárul, hogy a meglévő 16 foga hatalmasra nőtt és nagyon jól harap, rág. Természetesen mogyorót például nem adunk neki (fulladásveszély és allergizálás miatt).

Hétvégén lesz 20 hónapos Mazsi, szerintem jól fejlett (90 cm és 13 kg). Nem kell egy jó étvágyú gyereknél vagyis nála kétségbeesnem, hogy egy-egy köztes étkezés (tízórai kimarad), mert főétkezés alkalmával közel megeszik egy felnőtt adagot. Az arányok eltolódtak maguktól a főétkezések irányába. A tej/tápszer a reggeli/vacsora kiegészítője, így a valóságban 4 étkezése van naponta (reggeli, tízórai (esetleges), ebéd, uzsonna, vacsora).

A mennyiségek szemléltetése végett:

Kenyér szelet: jó tenyérnyi darab
Sonka: 2-3 szelet/étkezés
Ebéd: 350-400 gr v. ml
Uzsonna: Ha délelőtt tízórai kimaradt, akkor: 250 gr gyümölcs+ egy joghurt, túrókrém (100-150 gr)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr941959156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása