HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Falatkák a középpontban

2009.09.10. 11:36 sylblog

Egy lépését megtettünk közösen Mazsolával az önálló evés felé. Egy hét alatt nagyot fordult a világ etetésben. Vagyis követeli a nagyobb falatokat, főleg kenyérből. Már nem fulladozik, megfontoltan forgatja a szájában és használja ínyét és a 6 fogát rágáshoz. Ha nagyobb a falat, amit elsőre el tudna rágni. Kiveszi kézzel a szájából és két kezét használva a kenyérfalatot kettétépi és két falatba eszi meg. Egy biztos, időt rá kell szánni kenyérevésre. Az anyukának kényelmesebb ugyebár a pépeset lapátolni a gyerek szájába és rövidebb ideig tart és hatékony. Mi úgy csináljuk, hogy a szájába adogatom a falatokat, de közben adok kezébe kanalat, ő azzal "dolgozik". Ha nincs kanál, akkor az etetőszék tálcájára rakok neki falatokat. Kenyér mellé csirkemell sonka is csúszik már vagy sajt. Egy falatot ő a tol be magának, egyet én adok. Így kb. 20 perc alatt végzünk egy étkezéssel. Ha nem evett elegett, kap egy 100 gr joghurtot/babapudingot/babagrízt/gyümit keksszel.

 

3 komment

Címkék: evés kenyér joghurt sonka etetőszék önálló babagríz falatkák pépes

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr761372733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.10.05. 10:37:47

nálunk egy reggeli majdnem egy óra : )
bubu tányérjára pakolok, ő meg mutogat, h mit kér. azért nem rakok oda túl sok mindent, mert akkor elkezdi tömni magába az egészet. ha csak pár falatot kap, akkor megfontolt és ügyes.

közben persze nem ülök folyamatosan mellette, hanem pakolok a konyhában... ez így teljesen OK.

sylblog 2009.10.06. 07:45:22

@essz: Nálunk is hosszú a reggeli, de Mazsi egy óra hosszat nem bírna megülni etetőszékben.Kb. 30-40 perc és én ott vagyok vele, szó szerint együtt eszünk. Én is eszek, közben adogatom a kaját és ő is el-el vesz a tálcájáról egy-egy falatot. Bár most pár napja kenyér ügyben sztrákol.Csak csirkemell sonkát hajlandó tolni befele némi kalács kíséretében.
süti beállítások módosítása