Támad egy olyan ötletem, hogy ami van itthon a hűtőben zöldségek, abból készítek baba kaját Mazsolának. Pár napja vettem padlizsánt, mert már ez is megjelent és 9-10 hónapos kortól adható. Nem laca-facáztam. Fogtam 2 szál répát, 3 nagy krumplit, 1 fej vöröshagymát, 3 zöldpaprikát hosszba felvágva, 2 paradicsomot és 1 db új céklát és bedobtam a sütőbe cirka egy órára. Egy kevés olívát raktam alájuk. A padlizsánt, krumplit, megszúrkáltam. Miután kivettem a sütőből a zöldségeket, hagytam hűlni őket. Elővettem egy nagy salátás tálat és felkockázva beleraktam a cuccost, miután lehúztam a héjukat. A padlizsánnak nem csak a héját távolítottam el, hanem egy kanállal apró magokat is, bár ez, nem baba kajánál nem szükséges lépés (pl. padlizsán krém). Igaz a padlizsán húsa nem sok lett, de nem baj, mert igazából bevezetni akartam gyerkőcnél ezt azt ízt. A hagymát, céklát és a répát imádom, ha megsül, fantasztikusan édesek lesznek. Nem sok fűszert raktam hozzá a cuccoshoz éppen ezért, egy pici fokhagymát és borsikafüvet. Forralt vizet és egy kevés kukoricapelyhet raktam még hozzá, majd az egészet leturmixoltam egy kis főtt csirke husival.