HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Étkezésben új dolgok

2009.05.03. 15:32 sylblog

Kicsit patetikusan hangzik, de illik ide, új fejezetek kezdődtek Mazsola baba étkeztetésében. Betöltötte a 8. hónapot. Védőnő engedélyével kaphat már kifli csücsköt, egy-két kanál natúr joghurtot. Már aznap amikor nálunk járt a védőnő, nosza délutáni séta alkalmával meg is kínáltam a babakocsiban kiflivel. El kezdte szépen nyaldosni, majd a két kis fogacskájával reszelni, aztán egyszer csak kivette a kezemből, két kézre marokra fogdta, úgy nyammogta. Le nem vettem a szemem róla, nehogy egy falatot félrenyeljen. Természetesen minden tiszta morzsa volt a babakocsiban és környékén, de szerencsére nem a lakásban;). Másnap és harmad nem kért, pihentetjük a dolgot.

Zöldborsót már nem kell passzíroznom, kicsi őrölt köménnyel bolondítva a főzeléket, minden további gond nélkül eszi Mazsola.

Tejtermékek óvatosnak kell lenni, de azon töprengtem, hogy mivel adok tejpépet már vagy 1.5 hónapja Mazsinak és abban sovány tejpor van, akkor miért adhatók már 4. hónapos kortól???

Bevezetési sorrendet is felállított nekem a védőnő: 1. natúr joghurt (1 kiskanál, naponta emelve az adagot egy gyümis desszert mennyiségig 4-5 napon keresztül), egyelőre hetente 1x, aztán 2. félzsíros tehéntúró (ez elsőre kicsit száraz lehet a babának nyeléshez, ezért érdemes lazítani tápszerrel vagy vmilyen folyadékkal (leves gyümivel), 3. majd tojás sárgája (én ezzel várok a 9-9,5 hónapig).
Jó drága baba joghurtot adtam neki tegnap, az kb. fél perc alatt el is tűnt és kevés is lett a mennyiség. Szóval, mindenképp kell dúsítanom:kukoricapehely, gyümi, zabkorpa, rizs.
Baba joghurt helyett valami más, normális áron elérhető normális joghurtot kéne beszerezni. Pásztázom a boltok kínálatát és az áruk címkéit. Minél kevesebb E betű, antioxidáns, inkább pasztőrizált módon legyen tartósított a termék. Összetételben kerülöm a guárgumit, xantál mittudomén micsodákat tartalmazókat. Összetevőkben ha van kukoricakeményítő, karotin, sima vanília aroma, gyümi (barack, alma, meggy stb. bogyósok kilőve) az jöhet. Szóval első olvasatra és vásárlás után saját magamon és apucin tesztelve: Kistejes krém joghurt és krémzamat vizsgáztak 5-re. Többi termék árban lehet, hogy jobb, de összetevőkben tuti nem. Natúr joghurtból nekem Zöldfarm bio joghurtja ízlett a legjobban, de nem muszáj mindennek bionak lennie. Bevezetéskor adok Mazsolának ezekből majd. Vaníliás ízcsodát vanília rudat lereszelve natúr joghurtot feldobhatjuk gyerkőcnek ízben.

Szólj hozzá!

Címkék: hónap baba túró joghurt vanília zöldborsó tejpor zab 8. kistejes krémzamat passzírozás

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr581100456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása