HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Baba gasztro finis-talán gyerek kaja receptek jönnek?!

2012.05.31. 15:25 sylblog

Több oka van, hogy nem írogattam baba gasztros blogomba. Egyrészt sulim és család miatt folyamatosan el voltam havazva. Ebből következőleg  kevesebbet is főztem mostanság. Másrészt a legkisebb is kezd a baba kajás korszakából kinőni. Max. jobban oda figyelek főleg hétvégén és reggel/este, hogy mit adok nekik, mert közösségbe járnak. Sajnos, olyan korszakába ért Geri (2 éves), amikor a kialakuló öntudata keményen visszahat arra, hogy akaratát hogyan érvényesítse velünk (értsd szülők) szemben. A következő egyedi étkezési szokásokat vette fel kb. 18 hónapos korában:

  • "Szénhidrát mánia": Bárhol, bármikor, bármennyi mennyiségben jöhet pékárú, krumpli, rizs, tészta, sütemény, keksz stb.
  • Nyers zöldséget utálja (nagyobb is csak szendvicskrém formájában vagy mártásnak sült krumplihoz hajlandó enni /de jó, hogy sült kápia paprika krémet készítettem tavaly ősszel és lefagyasztottam!!!/
  • Gyümölcsöt csak villával nyomkodva, reszelve hajlandó megenni (áhhhh)
  • Holott újabban imádja a friss tepertőt. Ha ezt meg bírja rágni, akkor meg kéne tudnia rágni a gyümit is, de nem akarja, hiába kínáljuk darabosan.
  • Ehetne Geri epret, de nem akarja:(

A nyári bölcsis szünetben a hagyományos kajákat megpróbálom valamivel feldobni, hátha rákapnak azokra a dolgokra, amiket nem szeretnek enni. Most futott be a "futár" friss mentával és citromfűvel vágottan. Azt sakkozom, hogy hogyan dolgozzam fel. Szerintem fagyasztok, szárítok és frissen használok majd fel belőle. Gyümölcsparfét pl.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr684557394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása