HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Kipróbáltuk a bulgurt

2010.02.02. 21:16 sylblog

Nagyon kevés időt enged Mazsi, amit a konyhában tölthetek betevő falatkáinak készítésével. Pocakosan meg pláne fárasztó állandó szolgálatban lenni és rotyogó étel mellől a szekrényre éppen felmászó majdnem 1,5 éveshez. Köretek terén nagyon változatosan étkezünk, de bulgurt még nem ettem én sem. Barátnőm adta az ötletet. Igaz nem olcsó.

A bulgur tulajdonképp finomra őrölt búzaszemek előgőzölve. Nagy szakirodalma van a felhasználásának, a keleti konyhának pedig alap pillére. Nem nagyon kell vacakolni elkészítésével, forraljunk 2,5 mennyiségű vizet a bulgurhoz, öntsük fel és fedjük le. 15-20 perc múlva garantáltan puha lesz. Sőt, gyerkőc 14 fogával nagyon jól tudta nyammogni. Ízben szerintem valahol a tarhonya és gersli között van. Csak fantázia kérdése, hogy mihez tálaljuk. Én gyerkőcnek besameles karfiol zöldség egyveleghez adtam, sült csirke falatkákkal. A fagyóban mindig van valamilyen zöldségkeverék, pár perc párolás+egy kis sűrített paradicsom, fűszerek+reszelt sajt+bulgur:NYAMMMMMM!:)

Szólj hozzá!

Címkék: 1 5 búza köret gyors sajt gabona teljes éves karfiol bulgur értékű besamel

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr971723906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása