Nagyon kevés időt enged Mazsi, amit a konyhában tölthetek betevő falatkáinak készítésével. Pocakosan meg pláne fárasztó állandó szolgálatban lenni és rotyogó étel mellől a szekrényre éppen felmászó majdnem 1,5 éveshez. Köretek terén nagyon változatosan étkezünk, de bulgurt még nem ettem én sem. Barátnőm adta az ötletet. Igaz nem olcsó.
A bulgur tulajdonképp finomra őrölt búzaszemek előgőzölve. Nagy szakirodalma van a felhasználásának, a keleti konyhának pedig alap pillére. Nem nagyon kell vacakolni elkészítésével, forraljunk 2,5 mennyiségű vizet a bulgurhoz, öntsük fel és fedjük le. 15-20 perc múlva garantáltan puha lesz. Sőt, gyerkőc 14 fogával nagyon jól tudta nyammogni. Ízben szerintem valahol a tarhonya és gersli között van. Csak fantázia kérdése, hogy mihez tálaljuk. Én gyerkőcnek besameles karfiol zöldség egyveleghez adtam, sült csirke falatkákkal. A fagyóban mindig van valamilyen zöldségkeverék, pár perc párolás+egy kis sűrített paradicsom, fűszerek+reszelt sajt+bulgur:NYAMMMMMM!:)