HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Spar "free from" natúr joghurt teszt

2009.11.26. 08:29 sylblog

Néhány hete vettem észre, hogy a Spar új, saját márkás élelmiszer csoporttal rukkolt elő.(http://www.spar.hu/spar/spar_markatermekek/sparfreefrom/laktozmentes.htm) Diétázzók a következők közül választhatnak:

  • laktózmentes termékek
  • glutlénmentesek
  • laktóz és gluténmentesek
     

Próbaképp vettem laktózmentes natúrjoghurtot:

  SPAR free from Natúr joghurtKiszerelés: 200 gr, zsírtartalom: 1,8%. Íz: Ahogy az első falat az ízlelőbimbókhoz ért, határozott natúr joghurt savanykás íz, de miután nyelv az ember, furcsa, meg nem határozható mellékíze van. Állaga: A nem laktózmentes, jó minőségű natúr joghurtokéval megegyezik (Pl.Milli) Terméket Csehországban gyártják. Pozítivum, hogy ezt fel is tüntették a terméken. Ár: Ha jól rémlik egy doboz cirka 90 valahány forint, vagyis átlag 30%-al drágább a "normál" joghurtoktól.

Személy szerint, mi csak a Naszálytej laktózmentes tejfölét használtuk eddig, laktózmetnes natúr joghurtot csak próbaképp, kiváncsiságból vettem. Mazsi már jó ideje kap savanyított tejterméket. Laktóz intolerancia eddig nem jelentkezett. Vigyázat! Már írtam róla, hogy laktózérzékenység nem egyenlő tejfehérje érzékenységgel!!!

"Free from" termékpalettáról nekem a gluténmentes termékek szimpatikusak, más rizs- és kukorica lisztből készült termékekhez képest a száraztészták árai barátiak. Ajánlani tudom azoknak az anyukáknak, akik már 8 hónapos kor előtt szeretnék megkóstoltatni pl. bolognai vagy paradicsomos jellegű tésztás kajákat gyerekeikkel.

Szólj hozzá!

Címkék: free spar joghurt gluténmentes from laktózmentes natúr sajátmárkás

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr741553253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása