Hozzávalók: 2 dl rizstej
3 dl forralt, hűtőtt víz
17 dkg kukoricadara
1/3 vanília rúd
1 kk vaj
bio baracklekvár (Alnature)
A 3 dl vizet felforralom, majd amikor lobbog már a víz, vékony sugárban, állandó kevergetés mellett szép lassan hozzáadom a kukoricadarát. Kis lángon 15-20 percig főzőm. Ekkor hozzáadok egy csipetnyi sót és kávékanálnyi vajat és 1/3 vanília rúd felét hozzá reszelem. Miután elzártam a lángot az edény alatt, félrehúzom, hogy ne égjen meg a puliszka alja. Kb. félóra múlva, ha ránézünk, azt tapasztalhatjuk, hogy jól összeállt a puliszka, jó kis massza lett belőle. Én ehhez, most simán 2-3 kávéskanál bio baracklekvárt raktam, pontosabban alaposan összekevertem. 10-12 hónapos kor között pici fahéjat is rakhatunk bele, vagy meggy szósz, vagy bármilyen más gyümölcspép. Ha családnak is készül, akkor a masszát tepsiben terítsük szét és rétegeljük. Két réteg közé kerülhet túró, juhtúrót egyelőre hanyagoljuk, mert az elég nehéz és sós étel picinyünknek. Ennek az ételnek előnye, hogy könnyen elkészíthető, akár egy baba szieszta alatt és laktató. Tálalható tízóraira, ebédre és uzsonnára/vacsorára is (bár 6 után nem nagyon ajánlom). Ha óvatosak vagyunk babagasztro terén túró helyett csak natúr joghurtot használjunk, ezt maximum gyümivel vagy nádcukkoral ízesítsük.