HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Puliszka bio baracklevárral

2009.08.21. 15:35 sylblog

Hozzávalók: 2 dl rizstej
                 3 dl forralt, hűtőtt víz
                 17 dkg kukoricadara
                 1/3 vanília rúd
                  1 kk vaj
                 bio baracklekvár (Alnature)

A 3 dl vizet felforralom, majd amikor lobbog már a víz, vékony sugárban, állandó kevergetés mellett szép lassan hozzáadom a kukoricadarát. Kis lángon 15-20 percig főzőm. Ekkor hozzáadok egy csipetnyi sót és kávékanálnyi vajat és 1/3 vanília rúd felét hozzá reszelem. Miután elzártam a lángot az edény alatt, félrehúzom, hogy ne égjen meg a puliszka alja. Kb. félóra múlva, ha ránézünk, azt tapasztalhatjuk, hogy jól összeállt a puliszka, jó kis massza lett belőle. Én ehhez, most simán 2-3 kávéskanál bio baracklekvárt raktam, pontosabban alaposan összekevertem. 10-12 hónapos kor között pici fahéjat is rakhatunk bele, vagy meggy szósz, vagy bármilyen más gyümölcspép. Ha családnak is készül, akkor a masszát tepsiben terítsük szét és rétegeljük. Két réteg közé kerülhet túró, juhtúrót egyelőre hanyagoljuk, mert az elég nehéz és sós étel picinyünknek. Ennek az ételnek előnye, hogy könnyen elkészíthető, akár egy baba szieszta alatt és laktató. Tálalható tízóraira, ebédre és uzsonnára/vacsorára is (bár 6 után nem nagyon ajánlom). Ha óvatosak vagyunk babagasztro terén túró helyett csak natúr joghurtot használjunk, ezt maximum gyümivel vagy nádcukkoral ízesítsük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs bio baba túró joghurt vanília lekvár puliszka kukoricadara könnyen elkészíthető

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr421328141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása