HTML

Syl_babagasztro

Babakonya, baba gasztro, hozzátáplálás, receptek, ötletek, tapasztalatok, ételek bevezetése

Friss topikok

Linkblog

Néhány dolog változik hozzátáplálás terén

2010.08.21. 17:46 sylblog

Két gyermekem között 21 hónap korkülönbség van. Hihetetlen, de olyan gyorsan változik a világ, hogy néhány dolgot a kisebbnél már teljesen másképp ajánlanak az orvosok hozzátáplálás terén. Még nem aktuális teljesen a dolog, mert csak három hónapos a picur, de azért szeretek képben lenni.

A neten böngészve Dokimami blogjában bukkantam a következő érdekességekre:

  • krumpli, rizs(pehely), kukoricpehelyet mellett a glutént egy időszakban bevezethető (sőt ajánlott), természetesen nem egyszerre (6. hónap)
  • Pépes ételt délután 5 óra után ne adjunk csecsemőnek: szerintem ezt baba válogatja, mert amennyiben nem hajlamos tapasztalataink szerint hasfájósságra, könnyű, pépes főzeléket szerintem adható. Nálam arany szabály viszont, hogy a délutáni/esti főzelék és lefekvés között teljen el legalább 3 óra.
  • A halat 12 hónapos kor után volt ajánlott adni, Kecskeméti bébiételen 11 hónapos kort írnak rá. Most már 8-9 hónapos kort jelölik meg bevezethetőség szempontjából. Én óvatosan kezelném a dolgot, max. inkább 10 hónapos kort ajánlok. 

Szólj hozzá!

Címkék: étel krumpli hal rizs hozzátáplálás kukorica pépes glutént

A bejegyzés trackback címe:

https://syl-babagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr212237560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása